User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Máté 10,24-33

Po přečtení

Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz:
Nem különb a tanítvány mesterénél, sem a szolga uránál. Elégedjék meg a tanítvány azzal, ha olyan lesz, mint mestere, és a szolga, ha olyan lesz, mint ura! Ha a családatyát Belzebubnak csúfolják, mennyivel inkább háza népét?
Ne féljetek az emberektől! Nincs rejtett dolog, amelyre fény ne derülne, sem titok, amely ki ne tudódnék. Amit én sötétben mondok nektek, azt ti mondjátok el világosban: és amit fülbe súgva hallotok, hirdessétek a háztetőkön!
És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is a pokolba taszíthatja.
Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!
Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.

Máté 10,24-33
 • Několik myšlenek k dnešnímu úryvku Písma.

  Active
  Default
  • Ebben az evangéliumi szakaszban Jézus tovább fejtegeti, milyen árat fizetünk, ha követőinek szegődünk. Két megkapó képpel mutat rá Isten irántunk való gondviselésének mértékére. Egyik kép a minden teremtett lényre figyelő Atyáé, aki még a legtöbb ember szemében értékteleneknek gondolt kismadarakra is vigyáz, a másik képben hajunkról mondja, hogy az Atya minden egyes szálat számon tart, és a tudta nélkül egy sem hull le a fejünkről.
  • Olyan korban, amikor csak az anyag, a pénz és a funkcionalitás számít, jó elbeszélgetni Jézussal arról, hogy semmi sem hull a földre észrevétlenül, még kevésbé mi, akik „sokkal többet érünk a verebecskéknél”.
 • Několik myšlenek k dnešnímu úryvku Písma.

  Active
  Default
  • In deze lezing wijdt Jezus verder uit over de prijs die wij zullen moeten betalen voor het feit wat wij zijn volgelingen zijn. Bovendien ontsluit Hij voor ons de werkelijkheid van zijn Vaders zorgzame bekommernis over ons, waarvan Hij twee treffende voorbeelden geeft. Het ene gaat over zijn Vaders zorg voor alle onderdelen van de schepping, zelfs voor kleine vogels die naar het oordeel van de meeste mensen nauwelijks waarde hebben. Het tweede voorbeeld is dat van de haren op ons hoofd die door de Vader allen ‘geteld’ zijn, ofwel, waar Hij zijn volle aandacht aan schenkt en waar Hij zorg voor draagt.
  • In een tijd waarin we ertoe neigen alles uit te drukken in materiële, financiële en functionele termen, is het goed om met Jezus te praten over hoe ‘niets op de grond valt zonder te worden opgemerkt’ laat staan jij , die ‘meer waarde heeft dan een hele zwerm mussen’.

Dále v Posvátném prostoru

Reflecting

Ve styku